Soluții Complexe

Tunelul Timpului (Time Tunnel) de la Castelul Bran

Castelul Bran (in germana “Törzburg”) este un simbol istoric aflat in Pasul Rucar-Bran, la aproximativ 30 de kilometri de orasul Brasov. De-a lungul timpului, asezarea a avut rolul de resedinta pentru numerosi conducatori ai poporului roman.

Proiectul „Tunelul Timpului” este finantat de Compania de Administrare a Domeniului Bran, beneficiarul investitiei desfasurate intre anii 2014 si 2018.

Compania noastra a dezvoltat, proiectat si implementat sistemul care deserveste complexul expozitional interactive denumit “Tunelul Timpului” de la Castelul Bran din judetul Brasov. Acest ansamblu, conceput si instalat in muntele pe care este construit castelul constituie o galerie multimedia interactiva, fiind un concept unicat in Romania. Sistemul asigura privitorilor o experienta senzoriala inedita fiind compus dintr-un traseu pe verticala cu ajutorul unui lift special dezvoltat pentru acest scop si prin galeria orizontala care continua in tunelul existent de la coborarea din lift si pana la iesirea in exterior.

Conceperea, realizare si implementarea solutiilor necesare finalizarii proiectului este 100% romaneasca si este rezultatul integrarii unor idei inovative de inalta tehnologie. Astfel, sistemul beneficiaza de o gama larga de echipamente profesionale, de la servere si sisteme computerizate complexe, la arii de senzori, sisteme de automatizari, sisteme de actionari electrice, sisteme de comanda-control electronice, platforme, aplicatii si solutii software precum si o plaja larga de continut multimedia si design grafic (animatii, modelari si simulari 3D).

Infrastructura computerizata este compusa dintr-un numar de 60 de servere si sisteme de comanda, peste 20 de kilometri de trasee de cablu si mai mult de 150 de senzori in intregul spectru ectromagnetic. Acest sistem este proiectat, dezvoltat si configurat in Romania de catre RODAX Management.

Liftul este dezvoltat si realizat special pentru acest proiect, fiind rezultatul colaborarii dintre ELMAS Brasov si RODAX Management. Acest ansamblu a fost distins in luna ianuarie a anului 2019 cu Premiul 1 al concursului mondial Elevator World 2019, desfasurat in Statele Unite ale Americii, la categoria “Lifturi Speciale”.

Ecranele si sistemele interactive video de proiectie, cele 5 sisteme audio independente, sisteme de iluminat inteligente precum si echipamentele dedicate efectelor speciale (masini de fum, ceata, efecte luminoase) sunt controlate de un sistem complex de senzori de pozitie, prezenta si detectie a expresiei faciale. Astfel, vizitatorii au parte de o experienta unica in Romania.

RODAX Management este garantul functionarii acestor elemente tehnice inovative, asigurand operarea, comandarea, controlarea si monitorizarea sistemelor, in mod automat prin intermediul a peste 120 de programe si aplicatii software dedicate, concepute special pentru acest proiect. “Tunelul Timpului” beneficiaza de monitorizare permanenta 24/24, 7/7, fiind operata in sistem automat, sub supravegherea unei echipe formata din ingineri de sistem urmarind astfel fiabilitatea si siguranta in exploatare.

Proiectul Bran se bucura de o gama larga de continut multimedia, fiind un concept unic elaborat de o echipa complexa formata din arhitecti, designeri grafici, animatori, editori video si programatori din Romania (Golem Studio, ARCSETT, Stage Expert, Rodax Management). Coloana sonora ce ruleaza pe fundalul experientei din interiorul tunelului este realizata de compozitori si editori de sunet, fiind un tribut adus istoriei, culturii si regiunii castelului situat in zona Bran.

Untitled-1